KANYONA 2 MİLYON TL'LİK PROJE

KANYONA 2 MİLYON TL

Kanyon Projesi Yenipazar`dan başlıyor.

İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, Yenipazar Harmankaya Kanyonuyla ilgili Milli Parklar Genel Müdürlüğünün projesi olduğunu, İl Özel İdaresinden de bu projeyi uygulamasını istediğini ifade ederek; "Harmankaya`yı turizme açmak için yapılacak 2 milyon TL`lik bir proje. Projenin birinci etabını yol, elektirik, içme suyu, soyunma kabinleri, seyir terasları, otoparklar yapmak üzere ihale ediyoruz." dedi.


İl Genel Meclisi Haziran ayı ilk birleşimi gerçekleşti. İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleşen ilk birleşimde 4 gündem maddesi görüşüldü. Birleşimde ilk olarak Su Kanal Hizmetleri Müdürlüğünün "Yenipazar Harmankaya Kanyonu" tertibinde bulunan 100 bin TL`lik ödeneğin, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü "Yenipazar Harmankaya Kanyonu" tertibine aktarılması talebi görüşüldü.

Harmankaya`ya 2 milyon TL`lik proje

Konuyla ilgili olarak meclise bilgi veren İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, Yenipazar Harmankaya Kanyonu ile ilgili Milli Parklar Genel Müdürlüğünün projesi olduğunu, İl Özel İdaresinden de bu projeyi uygulamasını istediğini ifade ederek şunları dile getirdi; "Harmankaya`yı turizme açmak için yapılacak 2 milyon TL`lik bir proje. Projenin birinci etabını yol, elektirik, içme suyu, soyunma kabinleri, seyir terasları, otoparklar yapmak üzere ihale ediyoruz. Biz bunu İl özel idaresi olarak ihale ediyoruz fakat bunun parasını Milli Parklar Genel Müdürlüğü gönderiyor.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü bize bir proje verdi, bizden bu projeyi uygulamamızı istiyor. Biz bunun ihalesi ile uygulamasını yapacağız. Şimdi 600 bin TL`lik kısmının ihalesine çıktık. Bu parça parça gidecek. Yenipazar tarafından başlıyoruz. Etap etap para geldikçe devam edecek bir proje" dedi.

İl Genel Sekreteri Halis Nalbant`ın konuyla ilgili bilgi vermesinin ardından 100 bin TL`lik ödeneğin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü "Yenipazar Harmankaya Kanyonu" tertibine aktarılmasını meclis üyeleri oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale etti.

Birleşim daha sonra Deresakarı ve Selbükü köyü arazilerine HES alanının tarıma ve sulamaya etkileriyle ilgili Tarım ve Hayvancılık Komisyonundan gelen raporun görüşülmesiye devam etti.

Sinan Önce - Sakarya Gazetesi



Bilecik

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:51
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:26

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ